Badkamers

Een badkamer is uw persoonlijk domein in huis. Een plaats waar je even helemaal jezelf kunt zijn. Bij Filippo Keukens Badkamers Tegels begrijpen we dat als geen ander. Wij vertalen uw persoonlijke smaak en wensen naar een badkamer die helemaal bij u past, of het nu gaat om modern, landelijk, tijdloos of klassiek.

Keukens

De keuken is een plek waar u zich helemaal thuis wilt voelen. Wij realiseren ons dit als geen ander en spelen daarom optimaal in op uw persoonlijke wensen. Ons showroomteam helpt u bij de keuze die het beste voldoet aan uw wensenpakket of voorziet u, indien gewenst, van een persoonlijk ontwerp.

Tegels

Laat u verrassen in onze uitgebreide showrooms. Er is in Ermelo, Amersfoort, Deventer en Nijmegen namelijk een uniek tegel- en natuursteenassortiment tentoongesteld. Uitgebalanceerd en doordacht. Stijlvol en kwalitatief hoogwaardig.

Deuren

U neemt geen genoegen met zomaar een stoel, zomaar een lamp of zomaar een vloer. En dus ook zeker niet met zomaar een deur. Een wezenlijk onderdeel van uw interieur, dat u elke dag blijft tegenkomen. Daarom zoekt u deuren die iets toevoegen aan de sfeer die u wilt creëren.

Woongroep Happy Home Eemnes: 16 jongeren die samen wonen, werken én genieten

19 November, 2015 16:33

Mevrouw Bloemberg, één van de ouders, aan het woord.

Woongroep Happy Home

Mevrouw Bloemberg en haar zoon

“Wooncenter Filippo is één van de partijen waar Van der Wardt Bouw, onze aannemer, mee samenwerkt. De keukens konden al tijdens de bouw geplaatst en geïnstalleerd worden. Voor ons een groot voordeel, wij hadden er belang bij om alle tijd te benutten en onze deadline te halen.”

Woongroep Happy Home in Eemnes is een initiatief van een groep ouders. Samenwerking met gemeente, de diaconie, bouwonderneming en ouders heeft geresulteerd in een woongelegenheid waar 16 jongeren met een verstandelijke beperking begeleid wonen. De jongeren waarvan de leeftijd varieert van 19 tot 27 jaar, kenden elkaar al van school of sport. Net als leeftijdgenoten wilden ze graag op zichzelf gaan wonen. Na jaren van voorbereiding is in december 2014 Woongroep Happy Home geopend. De woongelegenheid telt 16 appartementen, 2 gezamenlijke woonkamers met woonkeuken en facilitaire voorzieningen. In de gezamenlijke woonkamers met woonkeuken wordt dagelijks ontbeten en ’s avonds gekookt.

 “Een keuken uitzoeken voor een woongroep zoals “Happy Home” is heel anders dan voor jezelf, dat begrepen ze bij Wooncenter Filippo heel goed. Ze namen de tijd en we hebben samen afgewogen welke indeling en gebruik van materialen handig is en efficiënt.”

Voor de twee woonkeukens en de individuele keukens in de appartementen kwamen de ouders bij Wooncenter Filippo terecht. De twee woonkeukens zijn gespiegeld geplaatst. Zodra de tussenwand opengaat ontstaat één hele grote keuken. Mevrouw Bloemberg vertelt dat de keuze voor Miele inbouwapparatuur al vast stond. Het inrichtingsteam, samengesteld uit 6 ouders, was bij Miele terechtgekomen vanwege de wens voor semiprofessioneel wassen en drogen en heeft toen gelijk de keukenstudio van Miele bezocht.

“We hebben gekozen voor een professionele vaatwasser met automatisch doseersysteem. Ideaal in deze situatie. De vaatwasser is met vijftien minuten klaar, heeft vier programmeerstanden en de korven zijn steviger.”

Woongroep Happy Home

De opstelling is zo gepositioneerd dat er voldoende ruimte is tussen beide aanrechtbladen. In en om de keuken kunnen meerdere personen staan om eten te snijden en bereiden. Alle bewoners dragen hun steentje bij. Op de corveelijst zien de bewoners welke taak zij hebben.

Voor het koken is een veilige grote inductiekookplaat met een aparte inductie wokbrander uitgezocht. In de woonkeukens wordt elke avond voor zo’n twintig personen gekookt. Dat betekent grote pannen. Deze brede opstelling resulteerde in extra brede afzuigkappen met elk twee kanalen die speciaal uit Duitsland zijn gekomen. De professionele vaatwasser heeft een automatisch doseersysteem en heeft vier programmeerbare standen. Daardoor kunnen geen misverstanden ontstaan met vaatwastabletten en is hij uiterst gemakkelijk te bedienen.

In de keukenopstelling is een grote koelkast opgenomen, omdat er veel voorraad in moet. Elke week wordt op maandag een grote voorraad boodschappen voor de hele week afgeleverd. De koelkast heeft een “Perfect Fresh” systeem. Als er veel voorraad tegelijk in komt, koelt de koelkast in zeer korte tijd de boodschappen naar de juiste temperatuur. In de aansluitende berging staat de vriezer. De kastjes met borden, bekers en glaswerk bevinden zich aan de buitenzijde van de keuken. Daardoor is de eettafel in een mum van tijd gedekt. De andere kastjes zijn voornamelijk met laden ingericht.

“De begeleiding is enthousiast, de bewoners hebben allemaal hun taak en die taak kunnen ze in de keuken heel goed volbrengen.”´

Het was even wennen om voor een grote groep te koken en met inductie om te gaan. De apparatuur heeft mooie functies. Een voorbeeld is de pauzestand van de inductieplaat, zodat niet alles overkookt of verpietert. Miele heeft een lunchtraining gegeven om alle functionaliteiten uit te leggen aan de begeleiding.

“Voor woongroepen in oprichting of die gaan renoveren en met de (woon)keuken bezig zijn, kan onze situatie misschien als blauwdruk gebruikt worden. De indeling werkt. Alles is functioneel en efficiënt.”

De ouders hadden één budget voor de twee woonkeukens en de zestien individuele keukens. Deze laatste zijn simpel gehouden, zodat de twee grote keukens - waar elke dag gebruik van wordt gemaakt - optimaal ingericht konden worden.

Woongroep Happy Home

Elk appartement heeft een eigen keukenblok. Dit stelt de bewoners in de gelegenheid om op termijn eventueel voor zichzelf te koken. Koken met ouders en vrienden is zo ook mogelijk gemaakt. Voor de individuele keuken konden de bewoners zelf de kleur van het aanrechtblad kiezen. Daarvoor had het inrichtingsteam samen met Wooncenter Filippo een pakket samengesteld met 5 kleuren aanrechtbladen en bijpassende tegels in twee kleuren.

Mevrouw Bloemberg:
“Ik zou Wooncenter Filippo met veel plezier aan anderen aanbevelen. “Het voordeel bij Wooncenter Filippo is dat je alles bij de hand hebt. Keukens, apparatuur en een uitgebreide collectie tegels.”

Woongroep Happy HomeWoongroep Happy Home

 

Vorige Volgende