Badkamers

Een badkamer is uw persoonlijk domein in huis. Een plaats waar je even helemaal jezelf kunt zijn. Bij Filippo Keukens Badkamers Tegels begrijpen we dat als geen ander. Wij vertalen uw persoonlijke smaak en wensen naar een badkamer die helemaal bij u past, of het nu gaat om modern, landelijk, tijdloos of klassiek.

Keukens

De keuken is een plek waar u zich helemaal thuis wilt voelen. Wij realiseren ons dit als geen ander en spelen daarom optimaal in op uw persoonlijke wensen. Ons showroomteam helpt u bij de keuze die het beste voldoet aan uw wensenpakket of voorziet u, indien gewenst, van een persoonlijk ontwerp.

Tegels

Laat u verrassen in onze uitgebreide showrooms. Er is in Ermelo, Amersfoort, Deventer en Nijmegen namelijk een uniek tegel- en natuursteenassortiment tentoongesteld. Uitgebalanceerd en doordacht. Stijlvol en kwalitatief hoogwaardig.

Deuren

U neemt geen genoegen met zomaar een stoel, zomaar een lamp of zomaar een vloer. En dus ook zeker niet met zomaar een deur. Een wezenlijk onderdeel van uw interieur, dat u elke dag blijft tegenkomen. Daarom zoekt u deuren die iets toevoegen aan de sfeer die u wilt creëren.

De juiste kookplaat voor uw keuken

1 December, 2015 10:43

Wanneer u een nieuwe keuken gaat uitzoeken, hoort daar ook een nieuwe kookplaat bij. Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om de verschillen tussen de verschillende kookplaten te weten. Gaat u voor traditioneel gas of liever voor super snel inductie?

Gaskookplaat

Kookplaat gas

De gaskookplaat is de meest gebruikte kookplaat in Nederland. De kookplaat staat bekend om de klassieke manier van koken en er is met één oogopslag te zien hoe hoog het vuur staat. Een belangrijk voordeel van deze plaat is dat de gaskookplaat energiezuinig is. Dit zorgt ervoor dat de kosten flink omlaag kunnen wanneer u aan het koken bent. Hierbij is het belangrijk dat u het gas van de pitten niet voluit aanzet maar op half zet. Op deze manier duurt het iets langer voordat uw maaltijd klaar is, maar bespaart u een hoop kosten. Daarnaast hoeft u voor de gaskookplaat geen nieuwe pannen te kopen. Elke pan is geschikt voor deze kookplaat.

Inductiekookplaat

Kookplaat inductie

De inductiekookplaat bestaat uit een veld van magnetische spoelen. Wanneer deze in aanraking komen met ferromagnetisch materiaal, vindt er een reactie plaats die wordt omgezet in warmte. Standaard pannen bevatten dit ferromagnetische materiaal meestal niet. Wanneer u kiest voor een inductiekookplaat moet u dus altijd even controleren of uw pannen het ferromagnetische materiaal bevatten. Wanneer dit niet het geval is het belangrijk om een speciaal set inductiepannen aan schaffen.

Bijzonder aan de inductiekookplaat is dat niet de kookplaat verwarmd wordt door de reactie die er plaats vindt, maar alleen de pannen. Dit maakt de inductiekookplaat zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Andere voordelen van deze kookplaat is dat hij makkelijk te reinigen is, snel verwarmt en dankzij de verschillende programma’s makkelijk is in te stellen qua temperatuur.

Keramische kookplaat

Kookplaat keramisch

De keramische kookplaat verschilt qua uiterlijk weinig van de inductiekookplaat. De belangrijkste verschillen zijn dat deze kookplaat langzamer opwarmt, de kookzones rood kleuren tijdens de opwarming en de zones lang warm blijven. Ook voor de keramische kookplaat wordt aanbevolen om nieuwe pannen met een vlakke bodem aan te schaffen voor een optimaal resultaat.

Daarnaast is de keramische kookplaat gevoelig voor krassen. Wanneer de plaat wordt gereinigd is het belangrijk dat er geen schurend middel als Cif wordt gebruikt.

Elektrische kookplaat

Een elektrische kookplaat wordt verwarmd door middel van geleiding. Het opwarmen en afkoelen gaat niet erg snel, maar de temperatuur is redelijk precies te regelen. De kookplaat is vaak voorzien van een aantal kookzones die verschillen in grootte. Zo is er voor elke pan een passende zone waarmee u energieverlies voorkomt. De kookplaat is zeer gemakkelijk schoon te houden, maar vet- of waterdruppels kunnen zeer snel in het glas branden.

Wooncenter Fillipo biedt een uitgebreid assortiment aan keukens. Wanneer u een nieuwe keuken gaat uitzoeken kunnen de specialisten van Filippo u uitgebreid adviseren over welke kookplaat het meest geschikt is voor u. Op de pagina Keukens kunt u alvast inspiratie opdoen voor uw nieuwe keuken.

Vorige Volgende